2022. március 20., vasárnap

veryVery MUST HAVE

 




TO UNDERSTAND (: 

https://sites.google.com/view/samsaresc/home?authuser=0   OWERPOINT :)

#savesoil (is one aspekt:)

A régi Föld transzformációja a flow-ban!

https://youtu.be/-ETv5yc6uUI?t=1h24m


Továbbá: Jupiter a Helyén van! (Stabil):

A Legmeredekebb bolygóállások közben

https://youtu.be/29g8LUfCOkQ


JUPITER: A JÓINDULAT BOLYGÓJA

Az emberiség születésénél és fejlődésénél szolgáló isteni hierarchiák mindegyikétől kaptunk bizonyos tulajdonságokat és képességeket, amelyeken keresztül az élet nagy iskolájában az ostobaságtól a mindentudásig és a tehetetlenségtől a mindenhatóságig inspirálnak bennünket. >A Vénusz uraitól kaptuk a szeretet felbecsülhetetlen értékű ajándékát, amely az emberiséget a leggyengédebb, különböző fokú ragaszkodással köti össze és teszi széppé az életet. A Merkúr uraitól az elme nem kevésbé értékes ajándékát kaptuk, amely lehetővé teszi számunkra, hogy meghódítsuk az anyagi világot és biztosítsuk magunknak az élet kényelmét, de ennél többre van szükség. 

A bennünk rejlő isteni szikra minden egyes alkalommal kiutat keres, és minél jobban növekszik a szeretet és az értelem két tulajdonsága, annál erősebb a felfelé irányuló késztetés, de ez sem elégíthető ki teljesen, ha a Szellem csak a Vénusz által kifejezett és az Uránusz magasabb oktávjában csúcsosodó szeretet-természet révén igyekszik isteni forrásához emelkedni. A vallási buzgalom ekkor a legmagasztosabb természetű odaadásként fejeződik ki, de még mindig van hiány. Az érzés tudás nélkül nem teljes. A belső késztetés akkor sem elégíthető ki, ha az értelem Merkúri csatornáján keresztül próbálja magát a Neptunusz, a Merkúr magasabb oktávjának szellemi érzékeléséhez emelni, mert bár az értelem éles, mint a borotva, mit sem ér, ha nincs benne szeretet. Ebből következik, hogy csak a szeretet és az értelem házassága révén születhet meg a bölcsesség. A Merkúri tudás önmagában, sem jó, sem rossz révén nem használható fel egyik vagy másik célra. Még a zsenialitás is csak ennek a tudásnak az elhajlását mutatja. Beszélünk egy katonai zseniről, aki csodálatos tudással rendelkezik a haditaktikáról, de egy háborús ember, legyen az Napóleon vagy közönséges katona, nem sorolható a bölcsek közé, mert szándékosan eltiporja azokat a finomabb érzéseket, amelyeknek szimbólumaként a szívet tekintjük. Csak akkor születik bölcsesség az egyesülésből, ha az elme Merkúri képességét a Vénusz-sugár által létrehozott, szívből fakadó szeretet képessége mérsékli, keveri és kiegyensúlyozza. És ez az a tulajdonság, amelyet a Jupiter bolygószelleme igyekszik az emberiségbe oltani, hogy segítse őket szellemi fejlődésükben, hogy az anyagi sík fölé emelkedhessenek és magasabb szférákba szárnyalhassanak. 

Ezért a Jupiter-sugár EMBERRÉ: becsületessé, udvariassá, kifinomulttá és nagylelkűvé, törvénytisztelővé és vallásossá, vidámmá és optimistává teszi az embereket. Az igazi Jupiter-embert találóan joviális fickóként jellemzik, és általában nagydarab, de a szíve szinte túl nagy ahhoz, hogy még a tágas mellkasában is helyet találjon. Szája sarkát mindig felfelé fordítja egy széles mosoly, amelyet csak sugárzónak lehet nevezni, és szívből jövő jókedvében olyan demonstratív, hogy amikor kezet ráz az emberrel, a karjának ínszalagjai szinte megrándulnak. Mindenkivel "jókedvűen találkozik", mindig kész bármit vagy bárkit feldobni. Valósággal hálásnak tűnik, ha szívességet kérsz tőle, és soha nem olyan boldog, mint amikor keményen dolgozik, hogy másokon segítsen. Egy gyereket sem bántana, és soha nem haragszik magára, de ha mások sérelmei miatt jogos felháborodásra gerjed, akkor lehet, hogy rettenetes a haragja, de soha nem lesz kegyetlen a támadóval vagy az elnyomóval szemben, hanem kegyelmet és kedvességet tanúsít még irántuk is, amint legyőzték őket. Ilyen a tiszta Jupiter-ember, de persze manapság nagyon ritkán találni ilyet. Mindazonáltal egyre több ember kezd a bölcsesség útjára lépni, és a Jupiter-vonásokat mutatja.


      Azt mondják, hogy "a lehetőség minden ember ajtaján kopogtat", mégis gyakran halljuk, hogy az emberek siratják a sorsukat, mert "soha nem volt esélyük". A Szaturnuszt hibáztatják a szerencsétlenségünkért, amikor megtanultuk az asztrológiát; olyannyira a rosszat keressük, hogy általában elfelejtjük keresni a jót, és így elszalasztjuk a lehetőséget. A Szaturnusznak harminc évbe telik, hogy tranzit útján körbejárja a horoszkópot, és minden bolygóval aspektusokat alakítson ki, de a Jupiter, a Naprendszer legjótékonyabb befolyása, tizenegy év alatt egyszer járja körbe, és így a jó szerencse, amit hozhat, legalább háromszor annyi, mint a Szaturnusz rossz aspektusai által hozott szerencsétlenségek.


      Tény, hogy másoktól éppen azt kapjuk, amit adunk, mindenkit finom aurikus légkör vesz körül, amely színezi a másokról alkotott nézeteinket, valamint mások gondolatait, elképzeléseit és cselekedeteit velünk szemben. Ha aljasságot rejtegetünk a szívünkben, ami úgy színezi ezt az atmoszférát, hogy aljasságot látunk másokban és a velünk szembeni cselekedeteikben, akkor ezt a tulajdonságot ébresztjük fel bennük, mint ahogy egy hangvilla rezgései egy másik, azonos hangmagasságú hangot indítanak énekelni. Másrészt, ha ápoljuk a Jupiter jóindulatú tulajdonságait, kiterjedt mosolyát, szívélyes lelkületét stb. hamarosan érezni fogjuk a választ az ismeretségi körünkben, és a Jupiter jótékony aspektusa nagyobb hatással lesz rájuk, hogy életünket és munkánkat kellemesebbé tegyük.

https://www.rosicrucian.com/mos/moseng05.htm

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)


Mert amúgy meg Kála Sarpa Dósha van!


1 megjegyzés: